naar de content

Inloggen lopers en rollers

Nog geen inlognaam? Klik hier om uzelf aan te melden!

Laatste wijzigingen

Let u tijdens deze route op het volgende:

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Wie van breed gekroonde beuken houdt, groene dennenbossen en paarse heidevelden; wie bekoorlijke beekjes wil zien en blonde rogge op de akker, die moet van de grens met Utrecht over de Vale Ouwe naar Paleis Het Loo wandelen. En wie daarbij op zoek is naar een passend wandelliedje, die zou even aan het Gelders volkslied kunnen denken. Ik wens u veel wandelplezier op de Veluwe toe. Clemens Cornielje, commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland

9. Maarssen station-Fort aan de Klop;

  

Maarssen

Maarssen bezit diverse interessante gebouwen: twee oude kerken, een prachtige ophaalbrug en kasteel Goudestein. Hier zetelt het gemeentebestuur en is de trouwzaal. Het gemeentemuseum is gevestigd in het voormalige koetshuis. Het Nederlandse Drogisterij Museum is uniek in de wereld en bezit duizenden artikelen, waaronder ongeveer 150 gapers en  twee compleet ingerichte winkels.

Het traject in kaart gebracht


Bezienswaardigheden

Ervaringen van de lopers

S.C. Klein Lenderink | 15 mei 2011Een zeer geslaagde wandelmanifestatie

Zaterdag 14 mei is door de Stichting Groen en Handicap een wandelmanifestatie georganiseerd ter afsluiting van het project De Koninklijke Weg: ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Met zo'n 50 mensen, buddy's, visueel beperkten, sponsoren en organisatoren hebben we gewandeld van Maarssen naar Maartensdijk. Dat de wandelsport breed gedragen wordt en toegankelijk moet zijn voor iedereen die van wandelen houdt, is duidelijk. Hopelijk krijgt dit project een vervolg op andere routes in Nederland. Op mijn website lees je meer over deze manifestatie (www.sandrakleinlenderink.nl) en kun je een aantal foto's bekijken. Was je er vandaag bij en wil je de foto's ontvangen, stuur dan even een e-mail (info@sandrakleinlenderink.nl).

| 29 september 2009Tineke en Kees

Vandaag 27 september zijn we naar Maarssen gereis en hebben daar bij de grote brug de route weer opgepakt. Prima wandelweer, dus al snel korte broek en t.shirt. Prachtige route via fort aan de klop (heel interessant) naar Groenekan, Lage vuursche, waar 't in het centrum heel druk was bij de pannenkoekrestaurantjes. Lang kasteeltje Drakenstein, goed beveiligd door erg grote hekken tot station Baarn, dus ongeveer 28 km. gelopen. Goed te doen, allen zou 't nog fijner zijn als er iets meer stickers zouden zijn, vooral bij cruciale punten. Misschien zijn ze wel weggehaald, dus ff nalopen kan beslist geen kwaad.

A.E.M. van den Hatert | 06 augustus 2008Een leuke klim

05 aug 2008:
Goede vooruitzichten van het weer en een mogelijkheid om op stap te gaan. OV-reisje naar Maarssen met de trein en start vanaf het station. We moeten de brug over en daar wordt voor gewaarschuwd! Tegen Riet gezegd, dat ik ´t in eerste instantie zelf wil proberen de brug te nemen en waarachtig dat lukte!! Tenslotte verwacht ik de rest van de dag geen echte zware stukken en ook dat klopt! Door schilderachtig Maarssen, hier en daar een foto makend rijdt men geleidelijk langs de Vecht het open land in. De Tuinbouwweg is een superfietspad waar auto´s de weg mogen lenen: tja, dat leek toch andersom, want regelmatig moest ik toch opzij, terwijl je in het midden het lekkerst rolt vanwege de bolling in de weg. Na de tunnel 2 prachtige molens, die ik van diverse kanten bekeken heb en na een heerlijke rustpauze op weg naar kasteel Oud Zuilen: een plaatje! Helaas is het terras alleen bereikbaar voor "lopende" reizigers! Wel heerlijk rustig zitje onder het genot van een bakkie! Verderop, langs de Vecht zie je een afwisseling van oud-en nieuwbouw: mooi wonen daar! We arriveren tegen zessen bij Fort aan de Klop en besluiten daar op het terras te dineren: prima idee en we worden intussen vermaakt door twee spierwitte kittens van ca 3.5 maand, die echt kattekwaad ter plekke bedenken. Een genot om te zien (je moet natuurlijk wel van poezen houden!). Een stukje verder terug met de bus en dan nog even station Utrecht CS binnen zien te komen: op de enige lift vanuit het busstation staat een mooi briefje: buiten gebruik, sorry voor het ongemak!
In mijn geval niet onoverkomelijk, maar je bent gewaarschuwd!
Al met al weer een heerlijke dag, waarvan we beiden weer genoten hebben van ons mooie land!

Ayla en Riet

| 10 juni 2008Hardlopen op de Koninklijke Weg

Afgelopen weekeinde heb ik samen met een aantal hardloopvrienden de proloog en de 1e 12 etappes gelopen van de Koninklijke Weg. Zaterdag zijn we gelopen van Den Haag naar Woerden en zondag van Woerden naar Baarn. Hardlopers lopen het liefst op alleen markering. Dat bleek echter niet mogelijk. Aanvullend gebruik van het gidsje was noodzakelijk. Ondanks dat de route recentelijk is geopend, waren er al op verschillende plaatsen pogingen gedaan om de markering geheel of gedeeltelijk te verwijderen. De kaartjes in het gidsje bieden niet altijd voldoende details. De aangegeven afstanden weken ook vrij duidelijk af van de door ons gemeten afstanden (GPS, stappenteller). In Woerden was een deel van de route volgens mij te smal voor rolstoelgebruikers (of althans met de huidige begroeiing van de berm). Het was afgelopen weekeinde goed weer en behoorlijk druk op de weg. Ik betwijfel of medeweggebruikers dan zo blij zijn met een rolstoelgebruiker op de weg/het fietspad. Voor het gevoel van veiligheid lijkt het mij niet zo prettig en opletten is voortdurend noodzaak. Dat laatste was voor ons overigens ook het geval. Er zijn verder voldoende gelegenheden onderweg om iets te eten of te drinken te kopen (snackbars, restaurants, benzinestations). Beperkt geopend (zaterdag, 13.30-17.00), maar wel de moeite waard, is de Oudheidkundige Kamer in Benthuizen. Het pand is voorzien van een traplift. We bleken overigens niet de enige Koninklijke Weg-lopers te zijn, aangezien we ook een aantal anderen met het gidsje hebben zien lopen. De Koninklijke Weg is zondermeer een mooie route, maar persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan een route met zo nu en dan een spannend paadje door de natuur. Ik besef echter goed, dat dit bij de Koninklijke Weg niet mogelijk is. Aanstaand weekeinde lopen we de resterende etappes (Baarn-Apeldoorn).

Om uw ervaringen te kunnen delen, dien je je in te schrijven. Als je al lid bent, dan kun je linksboven inloggen.

Overzichtskaart de koninklijke weg