naar de content

Inloggen lopers en rollers

Nog geen inlognaam? Klik hier om uzelf aan te melden!

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Alle wandelaars welkom in Zuid-Holland De Koninklijke Weg is een schitterende route van Paleis Noordeinde naar Paleis Het Loo. Zo'n 175 kilometer lang en geheel geschikt voor alle wandelaars. De Koninklijke Weg levert geen obstakels op voor mensen met een handicap, rolstoelers of ouders met kinderwagen. En zo hoort het ook op een Koninklijke Weg, die spreekwoordelijk boven andere routes is te prefereren. Graag nodig ik al die groepen wandelaars uit dwars door onze fraaie provincie te trekken. Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland

17. De Glind-Barneveld; West-Oost 7,9 kilometer

De Glind

De Glind is bij velen bekender als Jeugddorp De Glind. Dit heeft het kleine dorp te danken aan de vestiging van de protestantse Rudolphstichting, een ideële instelling die projecten ontwikkelt voor kinderen in moeilijke omstandigheden. De Glind kent dan ook veel recreatieve mogelijkheden voor de jeugd, zoals een kinderboerderij, schateiland, manege en een jeugdherberg.

Het traject in kaart gebracht


Bezienswaardigheden

Ervaringen van de lopers

| 22 maart 2009De Koninklijke Weg in 8 dagen

Met z'n drieen hebben we in 8 dagen, van 21 februari t/m 28 februari, de gehele route gelopen. We hebben erg genoten van de omgeving, de mooie huizen. Een aparte vermelding voor de beheerder van het dorpshuis De Glind. Daar waren we op vrijdag, een erg natte dag. De eerste gelegenheid om te rusten. Officieel nog niet open, maar we werden warm onthaald met koffie en wat lekkers. Ook kregen we een uitgebreide beschrijving van het gebouw, wat er allemaal in te doen zal zijn. Toen we wilden afrekenen mocht dat niet! Omdat ze nog niet open waren kregen we de koffie voor niks. Dus een ieder die deze route gaat lopen, ga even langs bij dorpshuis De Glind! Verder kunnen we de route alleen maar aanbevelen. Je ziet heel veel mooie gebouwen onderweg. Alleen leek ons het pad bij Kootwijker Zand niet echt geschikt voor rolstoelers, her was vrij smal. Verder liep het heerlijk.3 dames uit Aalsmeer.

| 16 juni 2008Hardlopen op de Koninklijke Weg

Afgelopen weekeinde heb ik samen met een aantal hardloopvrienden de laatste 9 etappes en de finale van de Koninklijke Weg gelopen. Zaterdag zijn we gelopen van Baarn naar Barneveld en zondag van Barneveld naar Apeldoorn. Hardlopers lopen het liefst op alleen markering. Dat bleek echter niet mogelijk. Aanvullend gebruik van het gidsje was noodzakelijk. De kaartjes in het gidsje bieden echter niet altijd voldoende details. De aangegeven afstanden weken ook nu weer vrij duidelijk af van de door ons gemeten afstanden (GPS, stappenteller). Dit deel van de Koninlijke Weg is ons duidelijk beter bevallen dan het 1e deel. Zowel op de Utrechtse Heuvelrug als op de Veluwe konden we in veel gevallen gebruik maken van wandel- en/of paardenpadden, die parallel liepen aan het eigenlijk te gebruiken fietspad . Ook nu waren er voldoende gelegenheden onderweg om iets te eten of te drinken te kopen (snackbars, restaurants, benzinestations). Zaterdag was het ietwat somber weer. Vlakbij de Pyramide van Austerlitz hebben we een kop koffie genomen. Onderweg was het vrij rustig. Zondag was het iets beter weer, al werden we wel vlak voor de 'finish' bij het station van Apeldoorn door een stortbui overvallen. Onderweg hebben we een kop koffie gedronken in Kootwijk. Ondanks het aangename weer was het bijzonder rustig onderweg, hetgeen wellicht samenhangt met de lokale zondagsbeleving. De Koninklijke Weg is zondermeer een mooie route (zeker het 2e deel), maar persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan een route met zo nu en dan een spannend paadje door de natuur. Ik besef echter goed, dat dit bij de Koninklijke Weg niet mogelijk is.

Bram van der Bijl
anvdbijl(at)xs4all.nl

Om uw ervaringen te kunnen delen, dien je je in te schrijven. Als je al lid bent, dan kun je linksboven inloggen.

Overzichtskaart de koninklijke weg